Lunch & Learn sessie bij Fluor Corporation

Vandaag waren we te gast bij Fluor Corporation, een wereldwijd engineering en constructiebedrijf, om een lunch & Learn sessie te verzorgen over vitaliteit en de Blue Zones. De ruim dertig medewerkers kregen een lunch met verschillende gezonde en vegetarische gerechten uit de Blue Zones die niet alleen heerlijk smaakten, maar er ook fantastisch uitzagen. Een groot compliment voor de catering.

In een uur vertelden we over onze door de Blue Zones geïnspireerde inzichten om vitaal te werken en leven, lieten filmfragmenten zien en gingen het gesprek met de medewerkers aan over onze vitaliteitsinzichten. We vonden het heel inspirerend dat er mensen waren met verschillende achtergronden waren (er werken mensen met meer dan 60 verschillende culturele achtergronden bij Fluor). Nooit geweten bijvoorbeeld dat het in Korea heel gewoon is dat het licht in kantoren s’middags een uur uitgaat zodat de medewerkers kunnen slapen achter hun bureau. En in Koeweit is het heel gewoon om na de lunch even te slapen achter je bureau.  

Ook geïnteresseerd in een lunch en learn sessie? Neem gerust contact op om de mogelijkheid te bespreken om dit bij jouw organisatie te organiseren.

Raamcontract met de Belastingdienst

Na het geven van een reeks workshops en lezingen over de Blue Zones en vitaliteit, hebben we een raamovereenkomst getekend met de Belastingdienst. We gaan nu als partner in vitaliteit aan de slag om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit en het vergroten van het werkgeluk van de ruim 25.000 medewerkers voor wie we nog geen workshop hebben gegeven. Wat een fantastische uitdaging!

Mr. & Mrs. Blue Zone op het inspiratiefestival van de Raad voor de Kinderbescherming

Raad van Kinderbescherming | Dinsdag 9 mei 2023 | Photo’s by: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Deze week waren we te gast bij het inspiratiefestival van de Raad voor de Kinderbescherming. Naast vakinhoudelijke workshops over het jeugdstrafrecht en kinderbescherming vond de organisatie het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Dat is niet zonder reden. De Raad voor de Kinderbescherming heeft, net als veel andere organisaties, een hoog ziekteverzuim. Medewerkers komen in  aanraking met heftige (gezins)problematiek, de werkdruk is hoog en de betrokkenheid groot. Dat is fijn voor de kwetsbare kinderen voor wie zij zich elke dag inzetten, maar resulteert soms ook in stress en (langdurige) uitval.

Raad van Kinderbescherming | Dinsdag 9 mei 2023 | Photo’s by: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Wij waren dan ook oprecht zeer vereerd en dankbaar dat wij gevraagd werden om met onze zes vitaliteitsinzichten een bijdrage te mogen leveren aan de preventie van verzuim en het bevorderen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.  Dat daar ook behoefte aan was bleek wel uit het feit dat onze interactieve lezing als eerste vol zat. En zo zaten wij met ruim 100 medewerkers van de Raad (zoals zij het zelf noemen) in het sfeervolle spoorwegmuseum.

Raad van Kinderbescherming | Dinsdag 9 mei 2023 | Photo’s by: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Het bleek nog een hele uitdaging om binnen het uur dat we hadden in te gaan op alle zes de vitaliteitsinzichten. Omdat we er zelf graag over vertellen, maar vooral ook omdat de korte reflecties die onderdeel vormen van de lezing tot zoveel gesprekstof leidde tussen de deelnemers dat we deze mooie gesprekken steeds moesten onderbreken. Gelukkig hebben we ondertussen de eerste twee uitnodigingen van teams gekregen om met de workshop Bluezones op de werkvloer verder in te gaan op de thematiek met hun team. Wordt vervolgd!

Winterlezing groot succes!

Met gepaste trots kijken we terug op onze eerste Winterlezing: een vitaal 2023, lessen uit de Blue Zones. Ondanks het gure en regenachtige weer was de opkomst groot en voelde iedereen zich al snel “thús” in de ongedwongen sfeer van Restaurant Thúskomme.

We hebben genoten van het enthousiasme van de deelnemers en hun persoonlijke bijdragen in de gesprekken over levensdoel, voeding, beweging, ontspanning, verbinding en positiviteit. Mooi om te zien dat alhoewel de deelnemers een zeer verschillende achtergrond hadden en bij uiteenlopende organisaties werkten er een breed gevoel van urgentie is over de noodzaak om onze leefstijl aan te passen. De Blue Zones blijken daarbij keer op keer een inspirerend uitgangspunt om het gesprek daarover aan te gaan.

Hartverwarmend waren de reacties die we na afloop kregen waarin mensen zeiden geïnspireerd te zijn geraakt om de opgedane inzichten meteen toe gaan passen in hun eigen leven. Zo schreef Jaap de Bruijn van Zorgverzekeraar VGZ op Linkedin: “Het was prachtig om te zien en te horen met hoeveel passie Mr. & Mrs. Blue Zone verhalen over de zes lessen uit de vijf Blue Zones vertellen. Door hun verhalen, voorbeelden, eigen ervaringen en oefeningen wordt de essentie van de Blue Zones ineens heel tastbaar. Het stemt hoopvol dat je met kleine stapjes al veel impact kunt maken. Op je eigen gezondheid, maar ook op die van anderen.”

Hoewel de deelnemers elkaar bij aanvang van de workshop nog niet kenden, bleef bijna iedereen na afloop met elkaar eten aan een grote tafel om door te praten over de verschillende onderwerpen. Bij het weggaan werden contacten uitgewisseld en gingen we met hernieuwde energie naar huis, geïnspireerd om van 2023 het vitaalste jaar van ons leven te maken!  Te beginnen met de volgende dag, Blue Monday die de eerste Blue Zone Monday werd.

Mr. & Mrs. Blue Zone bij de Raad voor de Kinderbescherming

Afgelopen week gaven we onze Blue Zones op de werkvloer workshop bij de Raad voor de Kinderbescherming. Het was een mooie ervaring om de workshop te geven aan een organisatie die zo’n belangrijk werk doet en wiens mensen dagelijks te maken krijgen met schrijnende situaties en indringende ervaringen. Ook daarom is vitaliteit van de medewerkers een prioriteit van de Raad voor de Kinderbescherming. Mooi om daar vanuit onze expertise en ervaring een bijdrage aan te mogen leveren!  

Winterlezing: een vitaal 2023, lessen uit de Blue Zones

Op 15 januari 2023 organiseren wij de eerste winterlezing en nemen je mee op reis naar de Blue Zones. Dit zijn vijf gebieden op de wereld waar mensen bovengemiddeld oud worden en langer gezond blijven. De leefstijl, gewoontes en levenshouding in de Blue Zones maken mensen vitaler en gelukkiger. Wat zijn hun geheimen en wat kunnen we daarvan leren om vitaler te leven?

In de lezing laten we filmfragmenten zien uit de Blue Zones, geven we achtergrondinformatie over de levenswijze in deze gebieden en vertalen we dit naar relevante inzichten over vitaliteit. Centraal staat de vraag: wat kunnen we leren van de Blue Zones om stress te verminderen, vitaal te blijven en het jaar 2023 met hernieuwde energie tegemoet te treden? Na afloop is het mogelijk om na te praten met een drankje en eventueel te genieten van een speciaal vegetarisch diner.

Praktische details

Locatie: Thúskomme, Batjanstraat 1a, Amsterdam
Tijd: 14:00- 17:00 uur
Kosten: 15 euro
Aanmelden en meer informatie: hello@wearebluezone.com of stuur een whatsapp naar Mrs. Blue Zone, 06-12090606

Verslag workshop Van Comfortzone naar Bluezone

Onze workshop in het prachtige Mandelahuisje  op de laatste zomerse dag dit jaar was een groot succes. Meestal geven we de workshop “Van Comfortzone naar Blue Zone” aan teams bij bedrijven en organisaties waar de deelnemers al jaren samenwerken, maar elkaar op veel vlakken nauwelijks kennen. En dat hebben we het over wezenlijke zaken als waarom ze het werk doen dat ze doen of hoe belangrijk hun collega’s voor hen zijn. Na zo’n workshop is het mooi om te zien hoe ze gegroeid zijn als team door de workshop.

Deze keer zaten we met een groepje van twaalf mensen (de maximale capaciteit) aan een ronde tafel die elkaar niet eerder hadden ontmoet.  Al na de inleiding over het eerste inzicht en bijbehorende filmfragment uit Ikaria, ontstond een levendige discussie over de relatie tussen het hebben van een levensdoel en vitaliteit. Toen we aan de slag gingen met het invullen van ieders Ikigai-model, om te onderzoeken waar je voor opstaat elke ochtend varieerden de reacties van “dat worden allemaal nullen” tot “mijn gemiddelde is een dikke negen.”

Ook de andere inzichten leverde mooie en waardevolle gesprekken op over hoe je ook hier in Nederland meer kunt leven als Blue Zoner. Toen we het over het belang van verbinding hadden merkte een van de deelnemers op:  “Op Facebook heb ik bijna 5000 vrienden, op Linkedin 1000 connecties, maar als ik met een lekke band ergens sta kan ik eigenlijk maar vijf mensen bellen.” Dat werd herkend door de andere deelnemers, en hoe belangrijk deze vier of vijf echte vrienden zijn. Bovendien, merkte iemand anders op, kun je zelf ook onmogelijk voor meer dan een handjevol andere mensen altijd kan klaarstaan. Het was wel zinvol, zo vond men, om je te realiseren hoe belangrijk het is om blijven investeren in zo’n hecht sociaal netwerk dat ze in de  Blue Zone Okinawa Moai noemen.

Door deze en vele andere openhartige gesprekken ontstond er al snel een intieme groep. En zelfs de deelnemer met alleen maar nullen zei: “sinds mijn dochter het huis uit is eet ik weer veel te veel fastfood, blikjes en vlees, maar nu ga ik weer goed voor mezelf zorgen en meer plantaardig en onbewerkt eten.”

Wil je ook leren leven als een Blue Zoner kom dan op zondag 15 januari 2023 naar de interactieve winterlezing “Van Comfortzone naar Blue Zone.” De locatie is uiteraard weer bijzonder, maar blijft nog even geheim. Wil je op de hoogte blijven; volg dan onze Facebook pagina, app (0612090606) of mail ons op hello@wearebluezone.com.

Mr. & Mrs. Blue Zone te gast bij de Erasmus Universiteit

Gisterochtend waren Mr. & Mrs. Blue Zone te gast bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar gaven we, op uitnodiging van een aantal succesvolle ondernemers, een interactieve lezing over de Blue Zones en vitaliteit. Het leverde mooie gesprekken op over persoonlijke vitaliteit en succesvol ondernemerschap. Wordt vervolgd!

Ook geïnteresseerd in een lezing of workshop over de Blue zones en vitaliteit voor jouw organisatie? Stuur ons een bericht voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Workshop: Van Comfortzone naar Bluezone

Na een aantal succesvolle workshops bij bedrijven, organiseren we nu weer een workshop voor particulieren op zondagmiddag 25 september 15.00 tot 17.00. De workshop vindt plaats op een bijzondere locatie: het Mandelahuisje, een prachtige plek In het hart van Amsterdam aan het IJ waar verbinding wordt gevoed en gevierd. De Blue Zones zijn vijf gebieden in de wereld waar de mensen vitaal, gelukkig en gezond boven gemiddeld oud worden, vaak zelfs boven de honderd. Wat zijn hun geheimen en wat kunnen we van hen leren? Aan de hand van oefeningen, filmfragmenten en quotes nemen we je mee naar deze Blue Zones en ontdekken we de zes sleutels naar een vitaal en gelukkig leven, die je na deze avond ook in je eigen leven kunt toepassen.

Datum: zondag 25 september
Tijd: 15:00- 17:00 uur.
Locatie: Mandelahuisje, Sixhavenweg 27
1021 HG Amsterdam
Kosten: € 45,- (incl. Koffie, thee en Blue Zone hapje)
Whatsapp 06-12090606 voor meer info en aanmeldingen.

Locatie Workshop Van comfortzone naar Bluezone

Mr. & Mrs. Blue Zone bij de Belastingdienst

Iedereen kent de Belastingdienst van de blauwe enveloppen. Dus toen we benaderd werden door de Belastingdienst dachten we eerst even dat we onze BTW niet op tijd hadden betaald of dat het om een Belastingschuld ging… je schrikt toch even… Maar toen bleek dat ze wilden dat ze wilde dat we op hun Leiderschapsfestival drie workshops kwamen geven over de Blue Zones en vitaliteit voor leidinggevenden waren we niet alleen opgelucht, maar vooral meteen heel enthousiast.

 

De Belastingdienst is dagelijks in het nieuws door allerlei misstanden, maar we weten eigenlijk weinig over hoe het met de ruim 30.000 mensen gaat die daar werken. Dus voor ons heel bijzonder en ook wel een uitdaging om drie workshop te geven over de relevantie van de Blue Zones voor de werkvloer en vitaal leiding geven.

 

De deelnemers aan de drie workshops  ‘Blue Zones op de werkvloer’ meededen waren allemaal leidinggevenden, en door de interactie die al snel met hen ontstond merkten we hoe relevant het gedachtegoed van de Blue Zones ook is om vitaal leiding te geven. Al snel vielen onze zenuwen (het blijft de Belastingdienst) van ons af toen bleek hoe goed onze presentaties en oefeningen bij hen aansloegen. Vooral de oefening waarbij we deelnemers met het ‘Ikigai model’, uitdagen om te kijken hoeverre zij datgene doen aansluit bij hun Ikigai leverde verrassende en een geanimeerde discussies op.

Na de workshop kregen van verschillende leidinggevenden het verzoek om onze workshop te geven voor hun team. Zo maken van de Belastingdienst elke dag meer een Blue Zone!

Wij werken met: