Vandaag staan we met een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad (AD). Over de Blue Zones en de ontstaansgeschiedenis van Mr. & Mrs. Blue Zone. Maar ook over hoe onze economische groei en materiële welvaart in Nederland niet langer leidt tot meer welzijn maar deze juist uitholt:

”Hier in Nederland hebben 1,6 miljoen werknemers last van burn-outklachten. En daarnaast heeft de helft van de Nederlanders een chronische ziekte. In de Blue Zones, waar ze een stuk eenvoudiger leven, hebben de mensen de helft minder last van welvaartsziekten als diabetes en hart- en vaatziekten, en er komt een derde minder van het aantal kankergevallen voor. Dat is een ongelooflijk verschil. Het laat zien dat wij in Nederland echt een hoge prijs betalen voor onze economische vooruitgang en manier van leven. We hebben veel materiële welvaart, maar ook veel stress, psychische klachten en chronisch zieke mensen.”

Wij zijn Mr. & Mrs. Blue Zone begonnen vanuit de overtuiging dat inzichten uit de Blue Zones kunnen bijdragen aan een vitaler Nederland. Dat denkt ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij benadrukt in het artikel vooral het belang van sociale cohesie en saamhorigheid. Iets dat wij van harte onderschrijven en waarover we onlangs nog een blog schreven.

We hopen dat door het artikel meer organisaties zich bewust worden van het belang van aspecten als verbinding, zingeving en een positieve mindset in hun vitaliteitsbeleid. En daarnaast zijn we uiteraard ontzettend blij dat duizenden mensen in Nederland nu kennis nemen van onze inzichten uit de Blue Zones om vitaler en gezonder te leven. En ons  makkelijker kunnen vinden als ze daar persoonlijke ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Lees hier het hele interview.